Vilt på menyn

9 april, 2010

Det ligger delar efter ett rådjur utspritt runt om i området här. Annie har lyckats hitta ett ben, med klövar, som var jättemumsigt att gnaga på. Hon fick inte göra det, men hade väldigt svårt att låta bli. Jag fick gå och hämta henne eftersom hon vägrade släppa taget och komma till mig.

Idag var det något annat. Hon blev manisk i en buske, och jag hade precis satt mig i bilen, man och barn ropade på Annie eftersom vi skulle åka, men hon bara … glufsade. Jag ropade flera gånger, klev ur bilen och började pulsa fram (mycket snö kvar just där) till henne. Och då – blicken. Blicken som sa:  jag vet att jag inte ska äta på det här döda djuret men det är så mysigt och mumsigt.

Annie kom, nästan krypande, fram mot oss med världens skyldigaste ögon. Hon backade när jag kom mot henne och svalde vad det nu var hon hittat – och satte i halsen. Jag var nästan framme hos henne när hon fick upp grejen, och snabbt lyckades få in det i munnen igen precis när jag kom fram till henne. Jag stoppade in handen i munnen på henne och drog ut det. Kan ha varit en del av ett ben, hjärna, nos – det framgick inte riktigt. Ingen var direkt sugna på att pussa Annie i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: